Periaate 5: Koulutus ja tiedonvälitys (I)

Tietotyöyhtiö tarjoaa koulutusta ja valmennusta jäsenilleen ja työntekijöilleen, jotta näillä olisi valmiudet tuoda tehokas panoksena liiketoimintaan ja yhtiön kehitykseen. Tietotyöyhtiö viestii yleisölle toimintansa luonteesta ja eduista.

Tietotyöyhtiön jäsenet kehittävät osaamistaan monipuolisesti voidakseen osallistua täydellä panoksella tietotyöyhtiön kasvuun, johtamiseen ja kehittämiseen.

Tavoite tarkoittaa käytännössä:

  • Arvioimme, mitä teknisiä, johtamiseen liittyviä ja tietotyöyhtiön toiminnan kykyjä tarvitaan pitkän aikavälin suunnitelmien tai tavoitteiden toteuttamiseksi.
  • Arvioimme, miten varautua mahdollisesti eroavien avainjäsenten taitojen korvaamiseksi.
  • Varmistamme, että kaikki jäsenehdokkaat, jäsenet ja toimielimiin valitut edustajat saavat koulutusta tietotyöyhtiön ja jäsenyyden kannalta olennaisissa taidoissa.
  • Rohkaisemme ja tuemme taloudellisesti asiantuntijarooleissa olevia jäseniä hankkimaan ja kehittämään teknisiä ja ammatillisia kykyjään nykyisten ja tulevien tarpeiden varalta.
  • Kehitämme ja jaamme keskenämme johtamistaitoja ja -tapoja tehokkaan liikkeenjohdon mahdollistamiseksi.
  • Kerromme liikekumppaneille, asiakkaille ja yleisölle tietotyöyhtiön toimintatavoilla tai osuustoimintaperiaatteella toimivien yritysten luonteesta ja eduista.

Tässä kirjoituksessa on käytetty pohjana brittiläistä yhteistoiminnallisten yritysten sivustoa http://www.uk.coop. Esitetty sisältö on vapaasti suomennettu ja muokattu heiltä kohdasta “Principles”.


Tämä kirjoitus kuuluu Tommin poikkeapolulta.fi -blogin toukokuuussa 2014 julkaistavaan kirjoitussarjaan tietotyöyhtiöistä. Muut kirjoitukset löydät helposti osoitteella:
http://poikkeapolulta.fi/tag/tietotyoyhtio/

Comments

Kommentointi kaunistaa.