Periaate 6: Tietotyöyhtiöiden välinen yhteistyö (J)

Tietotyöyhtiö palvelee jäseniään tehokkaimmin ja vahvistaa toimintaansa tekemällä yhteistyötä paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti (tietolinkit ovat vielä brittien toimintaan, kotimaisia vastaavia odotellessa).

Periaate 6 on tietotyöyhtiön liiketoimintamenestyksen kannalta olennainen ja mahdollistaa eettisen vahvuuden sekä toiminnan tehokkuuden yksityisomistuksessa oleviin osakeyhtiöihin verrattuna.

Tavoite tarkoittaa käytännössä:

  • Verkostoidumme toimialamme ja maantieteellisen alueemme toisten tietotyöyhtiöiden kanssa jakaaksemme tietoja, ymmärtääksemme toistemme liiketoiminnallisia tarpeita ja tavoitteita sekä tukeaksemme toisiamme.
  • Teemme liiketoimintaa toisten tietotyöyhtiöiden kanssa milloin vain mahdollista.
  • Etsimme uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja vinkkaamme niistä myös toisille tietotyöyhtiöille, jotka tunnemme ja joihin luotamme.
  • Toimimme yhdessä toisten tietotyöyhtiöiden kanssa saavuttaaksemme mittakaavaetuja, jakaaksemme kustannuksia, saadaksemme vinkkejä uusista liiketoimintamahdollisuuksista ja kehittääksemme toimintaamme pitkän tähtäimen yhteistyössä.
  • Tietotyöyhtiöiden välinen kaupallinen kilpailu tapahtuu reiluuden ja rehellisyyden hengessä.
  • Liitymme tietotyöyhtiöiden / osuuskuntien kattojärjestöihin ja osallistumme alueellisiin ja kansallisiin yrittäjätoimintoihin edistääksemme, kehittääksemme ja kasvattaaksemme samalta arvopohjalta toimivaa taloutta.

Tässä kirjoituksessa on käytetty pohjana brittiläistä yhteistoiminnallisten yritysten sivustoa http://www.uk.coop. Esitetty sisältö on vapaasti suomennettu ja muokattu heiltä kohdasta “Principles”.


Tämä kirjoitus kuuluu Tommin poikkeapolulta.fi -blogin toukokuuussa 2014 julkaistavaan kirjoitussarjaan tietotyöyhtiöistä. Muut kirjoitukset löydät helposti osoitteella:
http://poikkeapolulta.fi/tag/tietotyoyhtio/

Comments

Kommentointi kaunistaa.