Uusi havahtuminen toukokuussa 2014

Useiden hienojen aikalaisten aikanaan kirjoittama blogimme poikkeapolulta.fi on elänyt huomaamatonta hiljaiseloa kesästä 2012 asti kirjoittajien kiireiden ja kirjoitusinnon hiipumisen seurauksena. Asia vaatii toimenpiteitä.

Tilanteeseen tulee onnekas muutos toukokuussa: alkaen lauantaina 3.5.2014 blogissa on taas artikkelielämää ja ansiokkaita palopuheita yrittäjyydestä, uusista yhtiöistä ja tietotyön erilaisesta ulottuvuudesta.

Palaan innosta puhkuen kirjoituskehään ja lupaan julkaista 10+ kirjoituksen sarjan, jossa pureksitaan teemaa työnimeltään ”tietotyöyhtiö”, yhtiön perustarkoituksen etsimistä ja yhteisöllistä yrittämistä voitollisen liiketoiminnan tukena. Vaatimattomana tavoitteena on muodostaa tietotyöyhtiöstä suomen kieleen uusi käsite, jonka Kotimaisten kielten keskus vahvistaa yleiskieleen vakiintuneeksi sanaksi vuonna 2016. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä (24.4.2014) esimerkiksi Google-haku ei tunne sanaa ollenkaan.

Toisena ja tunnustetun utopistisena tavoitteena on, että PRH lisää yhtiömallin Suomessa käytettyjen yhtiömuotojen listaansa vuonna 2018 muutaman pienen lakitarkennuksen jälkeen. Tästä on hyvä aloittaa ja katsotaan, mitä muuta hyvää murroksesta seuraa. Käytännön tasolla kirjoitussarja kuvaa polkua, miten pitkään piilossa muotoutunut käänteentekevien keksintöjen syntysija ATRA Innovations (http://www.atrainno.com) tytäryhtiöineen toimii, kasvaa ja kehittyy ajalla 2014-2045.

Viettäkäämme wappu perinteisissä merkeissä ja toukokuussa kutsun ystävät, yrittäjät, maailmanparantajat ja muut liiketoimintamieliset ihmiset mukaan pohtimaan tietotyön sujuvuutta ja yhteisöllistä yrittäjyyttä edistävien tietotyöyhtiöiden tulevaisuutta.
Jos teemoista on kivempi keskustella kasvotusten, niin lue artikkeli “Liikelounastuksen lainalaisuudet” ja valitse rohkeasti sinulle sopiva päivä klo 12 suoraan verkkokalenteristani osoitteessa:
http://doodle.com/tommi

Iloista ja aurinkoista kevättä,
Tommi Ullgrén
http://fi.linkedin.com/in/ullgren/

Ps. Kesällä 2014 kirjoitussarja julkaistaan kirjasena (kuolleen puun fyysinen muoto eli kirja kotitoimituksena + tilauspohjaisesti jaettava PDF). Kirjan voit ennakkotilata kätevästi ja maksuttomasti Google-tilauslomakkeella.

 

Comments

Kommentointi kaunistaa.